ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΙΩΝ ΤΕΡΕΝΤΙΟΥ, ΝΕΟΝΙΛΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ 7 ΤΕΚΝΩΝ ΤΟΥ

2015-11-01 21:16
ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ - 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
 

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, φίλες και φίλοι της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων, συνάδελφοι πολύτεκνοι 

 

Ειναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να βρίσκεστε σήμερα όλες κι όλοι εδώ μαζί μας, μια μέρα λαμπρή για την οικογένεια των πολυτέκνων που γιορτάζουμε με αυτόν τον απλό τροπο, εδώ σε μια ενορία που αγκαλιάζει τα παιδιά, που αγκάλιαζε πάντοτε τους πολύτεκνους με πρωτεργάτη τον αειδημο πατέρα Δημήτρη Αθανασόπουλο, τον οποίο θα ήταν αδύνατον να μην μνημονεύσουμε αυτή τη μέρα, και άξιο συνεχιστή του τον σεβαστό και αγαπητό μας παπά - Κώστα Αθανασόπουλο. 

Στην φετινή γιορτή μας εντάξαμε μια καινούργια  ενότητα με σκοπό να καθιερωθεί μάθε χρόνο. 

Αποφασίσαμε να βραβεύσουμε τις οικογένειες εκείνες, τα θαρραλέα ζευγάρια, που γέννησαν το 4ο παιδί τους το 2014. 

Με κάτι μικρό. Έναν έπαινο κι ενα κιβώτιο γάλα Νουνού, θέλοντας να τους επιβραβεύσουμε και να τους ενθαρρύνουμε.

Ειναι προφανές οτι προβλήματα δεν λύνουμε αλλα καθίστανται πια αναγκαίες η αλληλοστήριξη, η άμιλλα και η ενότητα ως απάντηση στην απελπισία, την ανασφάλεια, την αναξιοπρέπεια που θέλουν να μας οδηγήσουν και κάποιες φορές το έχουν καταφέρει.

Στόχος της οργάνωσης ειναι τώρα πια να εντείνουμε τις προσπαθείες μας για την ανακούφιση των μελών μας . Οι καιροί και οι συνθήκες άλλαξαν κι εμείς οφείλουμε να επικαιροποιούμε τους στόχους , το έργο μας και να προσθέτουμε όλο ενα και νέες δράσεις . 

Όπου το κράτος δεν υπάρχει θα πρέπει να σταθούμε ο ένας για τον άλλον . Με φορείς της εκκλησίας , ιδιώτες , εταιρίες θα προσπαθούμε να βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους πολύτεκνους. 

Στους πολύτεκνους που σημερα γιορτάζουν 

Γιορτάζουν εν έτει 2015 υπό την σκιά του «τέρατος» και την απειλή του «μνημόνειου ξίφους» που κρέμεται πάνω από την χώρα μας, την Ελλάδα. 

Η Ελλάδα «πονάει». Οι Έλληνες υποφέρουν κι αναζητούν οξυγόνο και τρόπους επιβίωσης σε μια χώρα που βουλιάζει, αναζητούν φως σε ένα σκοτεινό τούνελ που φαίνεται πλέον να μην έχει τελειωμό. 

Τα μέτρα κάθε φορά «πληγώνουν» τον ιστό της χώρας, ξεϋφαίνοντας τον αργά και συστηματικά. Βρισκόμαστε σε αποσύνθεση.

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις, όλων των ιδεολογικό-πολιτικών χώρων, διαχρονικά παρείχαν συνταγματικά και νομοθετικά προνόμια στις πολύτεκνες οικογένειες.

Με προφανή σκοπό από την μία την ενθάρρυνση των νέων να δημιουργήσουν πολυμελή οικογένεια κι από την άλλη την επιβράβευση ,την αρωγή και στήριξη τουκοινωνικού κράτους δικαίου σε αυτούς που προσφέρουν στην Ελλάδα ότι πολυτιμότερο, Έλληνες. 

Και με σαφέστατα βέβαια πολιτικό στόχο τη βελτίωση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδος.

Μετά την κρίση τα τελευταία 7 χρόνια τα κατοχυρωμένα αυτά δικαιώματα , πολύτιμη βοήθεια για τις πολυμελείς οικογένειες εξαφανιζονται ένα- ένα (όπως κι όλων των Ελλήνων βέβαια),  ισοπεδώνοντας κάθε έννοια προστασίας και συνταγματικής κατοχύρωσης. 

Η αξιοπρέπεια των Ελλήνων χάνεται μέρα με την ημέρα και ο μέσος Έλληνας παλεύει με το ολοένα μειούμενο εισόδημα του, την ανεργία των παιδιών του, την μη!δωρεάν παιδεία, την επικίνδυνη κι αργόσυρτη πολλές φορές δωρεάν υγεία, το τέρας της φορολογίας, και τον εφιάλτη της τράπεζας. 

Στο γράμμα Ε περνάει σιγά- σιγά στα ιστορικά λήμματα η λέξη Ευημερία κι αναδύεται τη λέξη Επιβίωση. 

Οι Πολύτεκνοι βάλλονται κι αυτό πλέον φαίνεται να αποτελεί μια «πολιτική» απόφαση. (ανεξάρτητα από ποια πλευρά των συνόρων προέρχεται).

Καταργήθηκαν σχεδόν τα πάντα (επίδομα, ισόβια σύνταξη, επίδομα 3ου τέκνου, επίδομα επιπλέον 3ουτέκνου, επίδομα γάμου, μετεγγραφές, αφορολόγητο).

Τα εισοδηματικά κριτήρια είναι τόσο χαμηλά πια που αποκλείουν το μεγαλύτερο ποσοστό πολυτέκνων. Δεν αφορούν πολύτεκνους αλλά άπορους που κατά τύχηείναι και πολύτεκνοι. 

 

Τα αποτελέσματα; Για πρώτη φορά από το 1921!!! Οι γεννήσεις έπεσαν από 100.000. και για να μην κουράζεστε με αριθμούς ήδη σήμερα το 2015 (έως Οκτώβριο) οι θάνατοι υπερτερούν κατά 23728!! των γεννήσεων. Αυτό τα λέει όλα. Οι πολύτεκνοι τιμωρούνται που προσφέρουν στην Ελλάδα ότι πολυτιμότερο .....Έλληνες. 

 

Συνηθίζουμε  να λέμε ότι..

Η Ελλάδα πληγώνει τα παιδιά της.

Σε λίγο η Ελλάδα δεν θα ‘χει παιδιά να πληγώσει. 

Και μια χώρα χωρίς πολίτες, δεν υπάρχει!!!