Εορτή Πολυτέκνων & βράβευση 40 Πολύτεκνων οικογενειών

2017-11-06 10:10

 

Τασία Μανωλοπούλου: Η υπογεννητικότητα, στα χρόνια της κρίσης «ισοπέδωσε» μια ολόκληρη πόλη!

 

        Με αυτόν τον  τρόπο η πρόεδρος της Πολιτικής Οργάνωσης Πάτρας Τασία Μανωλοπούλου – Νικολόπουλου παρουσίασε το τεράστιο πρόβλημα της υπογεννητικότητας στη χώρα μας. Η μέρα ήταν γιορτινή, με την ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης, γιατί τιμήθηκαν οι προστάτες των πολυτέκνων άγιος Τερέντιος,  Νεονίλλη και τα 7 τέκνα τους, όπως συμβαίνει κάθε πρώτη Κυριακή του Νομεβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρεα Εγλυκαδος υπό την φιλοξενία τους πατρος Κων. Αθανασοπουλου. Όμως, η κυρία Μανωλόπουλού δεν δίστασε να υπερτονίσει την δημογραφική κατάρρευση του τόπου, σε μια προσπάθεια αφύπνισης και ανάληψης πρωτοβουλιών για να μετριαστεί, τουλάχιστον, το κακό. Αίσθηση στους παρευρισκόμενους προκαλέσει η αποκάλυψη της κυρίας Μανωλοπούλου:

    «Την εποχή των μνημονιακών ετών, για πρώτη φορά από το 1921, οι γεννήσεις στην Ελλάδα κατέβηκαν κάτω από το όριο των 100.000 το 2013 και ήσαν μόλις 94.134, ενώ οι θάνατοι ήταν 111.794, δηλ. υπεροχή των θανάτων κατά 17.600.

Το 2015 οι θάνατοι ανήλθαν στους 118.623 και οι γεννήσεις στις 93.418. Δηλαδή είναι περισσότεροι οι θάνατοι κατά 25.205. Τέτοιο πράγμα δεν έχει ξανασυμβεί! Ο καθένας αντιλαμβάνεται σε ποιο κατήφορο βρίσκονται οι γεννήσεις το 2017. Τείνουν να εξαφανισθούν από την Ελλάδα…

Με λίγα λόγια, την εποχή των μνημονιακών ετών 2011-2016 είναι ως να ενταφιάσθηκε μια ολόκληρη πόλη των 114.015! Η πραγματική γενοκτονία την εποχή των μνημονίων…

Πόσο πιο ξεκάθαρο πρέπει να γίνει; Χρειαζόμαστε επειγόντως γεννήσεις»!

Ένα είναι το κύριο αίτιο και η πρόεδρος των Πολυτέκνων το αποτύπωσε με τον πλέον εύγλωττο και αγωνιώδη τρόπο: «Η Ελλάδα γερνάει και αργοπεθαίνει και ουδείς νοιάζεται. Η κατάργηση των ελαχίστων δημογραφικών κινήτρων που είχαν απομείνει και που αποτελούσαν ένα ανάχωμα στον κατήφορο της υπογεννητικότητας, οδηγεί πλέον την Ελλάδα μπροστά στην δημογραφική κατάρρευση και στο τέλος της ιστορίας της. Η χώρα φαίνεται ότι βαδίζει στο τέλος της ιστορίας της…»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η κυρία Μανωλοπούλου υπογράμμισε:

«Υπάρχουν αρκετές προτάσεις προκειμένου να αποτραπεί η παρατεταμένη δημογραφική κατάρρευση της χώρας. Η ΑΣΠΕ αλλά και οι σύλλογοι ανά την Ελλάδα προβαίνουμε σε συνεχείς ενέργειες,  διαβήματα, υπομνήματα. Υπάρχουν προτάσεις, άλλες χωρίς κανένα  δημοσιονομικό κόστος (αλήθεια γιατί δεν εφαρμόζονται;) κι άλλες με δημοσιονομικό κόστος – πολύ μικρό όμως έναντι της δημογραφικής καταστροφής».

 

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ 40 ΝΕΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Η παρηγοριά στην εκδήλωση προήλθε από 40 νέα πολύτεκνα ζευγάρια της περιοχής. Η Πολυτεκνική Οργάνωση επιβράβευσε την «τόλμη» τους, απονέμοντας επαίνους και μοιράζοντας δωροεπιταγές, που ευγενώς προσφέρθηκαν από επιχειρήσεις της Πάτρας. Ο φορέας, με την ευκαιρία αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά την Ολυμπία οδό, την κρεαταγορά CARNA, την βιομηχανία Friesland Hellas -Νουνού, την εταιρεία αναψυκτικών LOUX, τα ζαχαροπλαστεία «Μπαλάσκας» και τους φούρνους «Μυλωνά» που πρόσφεραν τις δωροεπιταγές και τα προϊόντα τους, αναγνωρίζοντας ότι η δημογραφική αποκατάσταση της χώρας μας αποτελεί εθνικό χρέος.

• «Δεν ακούει κανείς από την Πολιτεία;» ήταν το δραματικό επιμύθιο του χαιρετισμού του Μητροπολίτη Κερνίτσης κ. Χρύσανθου, ο οποίος εκπροσώπησε τον ευρισκόμενο στην Κύπρο, Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο.

Ακόμη, στην εκδήλωση παρέστησαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο πρώην Υπουργός Γ. Μαυραγάνης,,  ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρ. Νικολάου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.