Απαλλαγη δημοτικών τελων. Εισήγηση & προτάσεις στην δημοτική αρχή για τα απαιτούμενα εισοδηματικά κριτήρια

2016-11-01 23:10

ΠΡΟΣ

Κύριο Παναγιώτη Μελά

 Αντιδήμαρχο Οικονομικών

 Δήμου Πατρέων

 

 

Κύριε Αντιδήμαρχε,

Τα εισοδηματικά κριτήρια μας βρίσκουν αρνητικούς ούτως ή άλλως καθώς η λογική των ευνοϊκών ρυθμίσεων, μέτρων και παροχών στους πολύτεκνους δεν ήταν ποτέ πριν στην αντιμετώπιση της φτώχειας αλλά στην επιβράβευση, ενθάρρυνση και υποστήριξη των πολυτέκνων.

Προφανώς όμως στις εποχές που ζούμε δεν έχουμε παρά να το κάνουμε αποδεκτό.

Σας καταθέτουμε και εγγράφως λοιπόν αυτά που η πρόεδρος μας εισηγήθηκε κατά την συνάντηση σας με τους φορείς. Οι προτάσεις μας δεν εκπορεύονται μόνον από αυτό που εμείς θεωρούμε σωστό για τα μέλη μας αλλά και από τις εμπειρίες της εφαρμογής της περσινής χρονιάς.

Ευελπιστούμε λοιπόν στην εφαρμογή της καλύτερης κοινωνικής πολιτικής εκ μέρους του Δήμου και στην βελτιστοποίηση της διαδικασίας.

Οι προτάσεις μας:

-Για το 2016 ίσχυαν τα ποσά:

Ως 30.000 € για πλήρη απαλλαγή

Ως 40.000€ για 50%.

Ζητάμε την περαιτέρω αύξηση των άνω ορίων

-Στα δικαιολογητικά πρέπει να συμπεριλαμβάνονται το πιστοποιητικό από την Πολυτεκνική Οργάνωση καθώς βάσει του νόμου οι Πολύτεκνοι «χαρακτηρίζονται» με συγκεκριμένα δεδομένα κι αναγνωρίζονται μόνο από την Α.Σ.Π.Ε.

-Η λέξη «προστατευόμενα» που εμπεριέχει η εγκύκλιος σας αποκλείει αυτόματα τους πολύτεκνους συνταξιούχους οι οποίοι βρίσκονται σε τρομερά δυσχερή θέση.

-Ζητάμε την καθ’ όλη την διάρκεια του έτους ένταξη των μελών μας στις ευνοϊκές ρυθμίσεις καθώς Πολύτεκνη μπορεί να γίνει μια Οικογένεια εντός του έτους και θεωρούμε άδικο να μην μπορεί ως την επόμενη διαδικασία να ενταχθεί.

-Τέλος, από την εμπειρία είδαμε ότι δημιουργήθηκαν αρκετά προβλήματα με τις περιπτώσεις όπου το οίκημα δεν ήταν ιδιοκτησίας του δικαιούχου.

Εκτιμούμε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος βεβαίωσης διαμονής.

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή συμπληρωματική πληροφορία.

 

Εκ του Δ.Σ

 

Δημοτικά Τέλη.pdf (352555)