Τασία Μανωλοπούλου-Νικολοπούλου

2014-05-01 00:00

Υποψήφια Ευρωβουλευτής με την «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό»

Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων.

Πρόεδρος του Ποδοσφαιρικού Σωματείου «Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ».
Μέλος της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.


ΔΗΛΩΣΗ

«Μετά την ψήφιση του ασυμβίβαστου στις Ευρωεκλογές του Μαΐου, μια κίνηση τακτικής της κυβέρνησης για να αποκλείσει του εν ενέργεια βουλευτές για μένα αποτελεί μονόδρομο η συμμετοχή μου στο Ευρωψηφοδέλτιο της «Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό» των Β. Πολύδωρα, Ν. Νικολόπουλου και Χρ., Ζώη .

Στον αγώνα που έχει ξεκινήσει ο Νίκος Νικολόπουλος για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ θα δώσω τα μέγιστα των δυνατοτήτων μου σε μια πανελλαδική αναμέτρηση που μόνο εύκολη δεν είναι .

Το κάνω όμως με πολλή αγάπη και πίστη καθώς θεωρώ ότι οι ευρωεκλογές είναι μια μοναδική ευκαιρία για Ειρηνική και Δημοκρατική ΑΝΑΤΡΟΠΗ καθώς ο Ελληνικός Λαός μπορεί με την δύναμη του , την ψήφο του να πει το μεγάλο ΟΧΙ στις ατέρμονες απαιτήσεις - διαταγές της τρόικας και στην αναντίρρητη αποδοχή και υλοποίηση αυτών από την δικομματική κυβέρνηση .

Για αυτό το ΟΧΙ θα αγωνιστώ και καλώ όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να αγωνιστούμε μαζί .
Γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα .
"Ως εδώ και μη παρέκει "»

Αναστασία Μανωλοπούλου - Νικολοπούλου
Υποψήφια Ευρωβουλευτής
Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό


Βιογραφική Παρουσίαση

Η Αναστασία ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ – ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ γεννήθηκε στις 22 Μαΐου 1970 στην Πάτρα, και γονείς της είναι ο Ανδρέας και  η Νίκη Μανωλοπούλου.
Είναι παντρεμένη με τον ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ , Βουλευτή Αχαΐας  με τον οποίο απέκτησαν τέσσερα  παιδιά.
Μετά την αποφοίτησή της το 1988 από το Αρσάκειο Λύκειο Θηλέων Πατρών, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Southeastern College, ενώ ακολούθως πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΕΕΔΕ.
Το 2001, μητέρα ήδη τριών παιδιών και επτά μηνών έγκυος στο τέταρτο, εισήχθη μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων στο τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο πήρε το πτυχίο της το 2006.

Γνωρίζει Ισπανικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.
Από τον Ιούνιο του 1992 έως και σήμερα, εργάστηκε στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μεταξύ άλλων ως εκδότρια μιας εφημερίδας κι ενός περιοδικού και ιδιοκτήτρια μουσικού ραδιοφωνικού σταθμού.
Είναι μέλος  της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, Ιδρυτικό Μέλος της Ένωσης Ιδιοκτητών και Τεχνικών Ραδιοφωνικών Σταθμών και Μέλος  της Federation of Associations of Periodical Publishers of the E.C
Θεωρώντας ότι η ενασχόληση με τα κοινά αποτελεί χρέος του ενεργού πολίτη και προϋπόθεση για τη δημιουργία μιας ανοιχτής κοινωνίας των πολιτών, έχει αναπτύξει πλούσια δραστηριότητα στον τομέα της έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης, τόσο ως Αντιπρόεδρος της Ε.Ψ.ΥΕ.Π.ΕΑ, Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Νομού Αχαΐας,  καθώς και ως μέλος του Ερυθρού Σταυρού  (Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας) και του Σωματείου Καλλιπάτειρα.
Παράλληλα, πιστεύοντας στην ευεργετική επίδραση της ενθάρρυνσης της τοπικής πολιτιστικής δραστηριότητας και της ανάληψης πρωτοβουλιών προς αυτήν την κατεύθυνση για την ανάδειξη της πολιτιστικής ιδιοπροσωπείας  της πόλης, υπήρξε Ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Πολιτισμικής Παρέμβασης Γυναικών Πάτρας.
Επίσης με την πεποίθηση της σημασίας που έχει η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας για την ανάπτυξη της περιοχής και την ευρύτερη δυνατή διάχυση της κοινωνικής ευημερίας στους κατοίκους της, υπήρξε Ιδρυτικό Μέλος και Γραμματέας του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών του Νομού Αχαΐας.
Τον Οκτώβριο 2006 εξελέγη πρώτη σε σταυρούς προτίμησης Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Πατρέων.

Στις  Αυτoδιοικητικές Εκλογές του 2010 εξελέγη για μια ακόμη φορά πρώτη Δημοτική Σύμβουλος στον συνδυασμό της.
Από τον Ιανουάριο του 2011 κι ως σήμερα εξελέγη δύο φορές  Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το 2009 εκλέγεται πρώτη σε σταυρούς προτίμησης στο Δ.Σ της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων, καθώς και αποτελεί την πρώτη γυναίκα που εξελέγη στον σύλλογο αυτό.

Το 2012 εκλέγεται Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων.
Είναι Πρόεδρος του Ποδοσφαιρικού Σωματείου «Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ».
Το 2013 εκλέγεται στην Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος.
Από το Μάρτιο 2009 είναι Πρόξενος επί τιμή της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων στην Πάτρα.