Ο Μητροπολίτης τίμησε τους Πολύτεκνους των Πατρών στα πλαίσια "ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΕΙΑ 2014"

2014-11-25 13:48

 

Κατα την εκδήλωση βραβεύθηκε το Δ.Σ. της Οργάνωσης για την προσφορά της στη κοινωνία και το μέλος της οργάνωσης Πατήρ Γρηγόριος Κόρδας ως πολύτεκνος ιερέας με τα περισσότερα ανήλικα τέκνα.

Το μέλος του Δ.Σ. Πατήρ Ελευθέριος Αναστασόπουλος με την ευκαιρία της τιμητικής εκδήλωσης που έγινε στο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα αισθάνθηκε την ανάγκη να αναφέρει τα παρακάτω για την προσφορά της πολύτεκνης οικογένειας
H προσφορά των πολυτέκνων στην πατρίδα μας είναι πολύτιμη και ανεκτίμητη.
Kι άλλοι Έλληνες υπηρετούν την πατρίδα, οι υπηρεσίες τους μάλιστα θεωρούνται σημαντικές και αξιοθαύμαστες.
Κανένας όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με τους πολύτεκνους, οι οποίοι δίνουν στον τόπο αυτό έμψυχο υλικό, ανθρώπινο δυναμικό.
Γιατί αυτήν την ώρα η χώρα μας, πάνω και περισσότερο απ’ όλα, χρειάζεται ανθρώπους, για να επιβιώσει, να εκπληρώσει τον προορισμό της και γιατί όχι, να μεγαλουργήσει.
Δεν είναι σχήμα λόγου αυτό που συχνά λέγεται, ότι η κυριότερη ρίζα του έθνους μας είναι η οικογένεια.
Όμως μια οικογένεια είναι ένα κύτταρο ζωντανό, σφριγηλό, μια φωλιά γεμάτη από πουλιά.
Όχι οικογένεια μ’ ένα παιδί ή κανένα παιδί, όχι βιολί χωρίς χορδές και καμπάνα χωρίς γλώσσα.
Γιατί εκεί φθάσαμε, να είναι μόνο λίγες χιλιάδες στην πατρίδα μας οι πολύτεκνες οικογένειες και αυτές παραμελημένες.
Kι από την άλλη μεριά μιλούμε για αισιοδοξία με την οποία πρέπει να προσβλέπουμε στο αύριο και στο μέλλον, σαν έθνος .
Να λοιπόν, γιατί η προσφορά των πολυτέκνων είναι ανεκτίμητη.
Αυτοί είναι οι στυλοβάτες του έθνους μας.
Είναι χωρίς αμφιβολία αληθινοί ήρωες.
H πολιτεία πρέπει να τους βραβεύει και να τους αμείβει για την πολύτιμη προσφορά τους.
Tη στιγμή που οι γεννήσεις λιγοστεύουν στην πατρίδα μας, ενώ αυξάνονται οι θάνατοι και οι στατιστικές προβλέπουν ότι θα μειωθεί ο πληθυσμός της Ελλάδας στους 7.500.000 κατοίκους το 2025, πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα τους πολύτεκνους και να τους προβάλουμε ως παράδειγμα προς μίμηση.
Και αι όχι μόνο θεωρητικά να σταθούμε πλάι τους, αλλά να λάβουν οι αρμόδιοι φορείς τα κατάλληλα μέτρα για τη στήριξή τους.
Πρέπει να παρθούν πολύ πιο γενναία μέτρα –πέρα από τα υποτυπώδη οικογενειακά επιδόματα– για τις ανύπαρκτες φορολογικές ελαφρύνσεις, τη στέγαση, την εργασία, τις σπουδές, την αποκατάσταση των παιδιών των πολυτέκνων κ.ά.
Στόχος όλων μας πρέπει να γίνει η επάνοδος στην ωραία πατριαρχική οικογένεια, τη νερομάνα και τη δεξαμενή του έθνους, που θα δώσει αγωνιστές και στελέχη στο κράτος και στην εκκλησία. Nα ξαναζωντανέψει η ύπαιθρος που ολοένα ερημώνεται.
Nα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία των χωριών, τα περισσότερα από τα οποία έχουν κλείσει λόγω ελλείψεως παιδιών.
Nα αυξηθούν οι νέοι, το μέλλον του τόπου μας.
H πολυτεκνία είναι εκείνη που θα σώσει τη χώρα μας.
M’ αυτήν θα αναζωογονηθεί και θα προκόψει η Ελλάδα.
Ως Έλληνας πολύτεκνος,  ανησυχώ πολύ για τη μείωση των γεννήσεων στην πατρίδα μας, γιατί γνωρίζω ότι αυτή απεργάζεται τον αφανισμό μας.
Υπογραμμίζω ότι ο Μινώταυρος, που τρώει τα παιδιά της Ελλάδος, είναι η καλοπέραση, ο ευδαιμονισμός, ο ατομισμός, η αποφυγή των ευθυνών.
Tα νέα αντρόγυνα και κυρίως οι νέες γυναίκες οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι τα παιδιά είναι ο ανεκτίμητος πλούτος τους, το καμάρι τους, η δόξα τους, η χαρά τους.
Τελειώνοντας τις απλές αυτές σκέψεις μου, θέλω να ευχαριστήσω το Σεβασμιώτατο μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο για την σημερινή εκδήλωση προς τιμήν των πολυτέκνων,  αλλά & την συνεχή αγάπη του προς τις οικογένειές μας,  ευχαριστώ & χαιρετώ όλους τους πολύτεκνους της Πάτρας & παρακαλώ προς κάθε κατεύθυνση,  να μην αφήσουμε να στερέψει η ευλογημένη πηγή, που λέγεται οικογένεια και η οποία ζωογονεί ολόκληρη την κοινωνία.
H πίστη των πολυτέκνων στο Θεό και η αγάπη τους στην πατρίδα τους εμπνέουν στον αγώνα τους.
Εύχομαι ο φίλος και προστάτης της οικογένειας, ο Xριστός, να ευλογεί τη ζωή τους και την πολύτιμη προσφορά τους.