ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΣΠΕ

2020-04-02 13:34

ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΣΠΕ

Για την έκδοση πιστοποιητικού Πολυτεκνικής Ιδιότητας  ΑΣΠΕ, απαιτείται  πρόσφατο (εντός 2μήνου) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης*  του πολύτεκνου γονέα και θεωρημένη την Πολυτεκνική του κάρτα.

Επειδή τα γραφεία της ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΤΡΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ  παραμένουν κλειστά λόγο του γνωστού προβλήματος του Κορωναϊού  όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να στείλουν το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης  στο  Fax 2610 313160 ή στο email: polytek@otenet.gr

Η παραλαβή των πιστοποιητικών της ΑΣΠΕ θα γίνεται κάθε Τρίτη & Παρασκευή 10:00 με 12:00 από τα γραφεία της οργάνωσης  3-4 εργάσιμες ημέρες μετά την παραλαβή των παραστατικών με Φαξ e Email (μας ερχεται απο ΑΣΠΕ Αθηνα)

Σε περίπτωση ανάγκης τηλεφωνήστε στον Πρόεδρο της Οργάνωσης κ. Δημ. Μαραβέλια τηλέφωνο 6972800626

Σημείωση

 *  ΟΔΗΓΙΕΣ για  Χορήγηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης.

Παραδείγματος χάριν για την παραλαβή βεβαίωσης οικογενειακής κατάστασης από το διαδίκτυο ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:

1. Συνδεθείτε στην Πύλη ΕΡΜΗΣ ( https://www.ermis.gov.gr ) με την χρήση των προσωπικών σας κωδικών TAXISnet.

2. Από την αρχική σελίδα επιλέξτε Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες με Άμεση παραλαβή αποτελέσματος (κατηγορίας_2).

3. Αναζητήστε στη συνέχεια την υπηρεσία: Χορήγηση βεβαίωσης οικογενειακής κατάστασης (Εθνικό Δημοτολόγιο) και επιλέξτε “Εκτέλεση Υπηρεσίας”.

4. Στην οθόνη που εμφανίζεται επιλέξτε τον Νομό και το Δήμο στον οποίο διατηρείται οικογενειακή μερίδα καθώς και τον λόγο χρήσης του πιστοποιητικού.

5. Επιλέξτε “Αναζήτηση”

Με την ολοκλήρωση της αναζήτησης εμφανίζονται τα στοιχεία σας και ο σύνδεσμος “Έγγραφο”. Επιλέγοντας το σύνδεσμο αυτό η Πύλη σας ενημερώνει ότι η συναλλαγή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το έγγραφο σας έχει αποθηκευτεί στην ηλεκτρονική σας θυρίδα.

Επιλέγοντας από την αρχική σελίδα την καρτέλα “Ηλεκτρονική Θυρίδα” μπορείτε να δείτε όλα τα έγγραφα που έχουν αποθηκευτεί σε αυτή. Η επιλογή “Αποθήκευση Εγγράφου” που υπάρχει σε κάθε έγγραφο, δημιουργεί pdf αρχείο με το πιστοποιητικό.

Το έγγραφο αυτό μπορεί να εκτυπωθεί ή να σταλεί με email και να χρησιμοποιηθεί στις συναλλαγές με τη δημόσια διοίκηση, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν. 4325/2015 (ΦΕΚ 47/Α/11-05-2015).

Επισημαίνεται ότι εξακολουθεί να ισχύει παράλληλα η δυνατότητα αναζήτησης πιστοποιητικών μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών ή στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα.