ΔΩΡΕΑΝ η είσοδος σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία

2017-08-05 00:11

Αγαπητά μέλη,

  Ίσως δεν γνωρίζετε ότι είναι ΔΩΡΕΑΝ η είσοδος σε Αρχαιολογικούς  χώρους και Μουσεία σε γονείς πολύτεκνων οικογενειών και τα παιδιά τους έως 23 ετών ή 25 ετών εάν σπουδάζουν ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και ανεξαρτήτως ηλικίας εάν έχουν αναπηρία, με την επίδειξη θεωρημένης κάρτας  πολυτέκνων

Με όλη μας την καρδιά σας προτείνουμε να βάλετε στο πρόγραμμά σας τώρα το καλοκαίρι που έχετε ίσως περισσότερο χρόνο  και μια επίσκεψη σ’ ένα μουσείο με τα  παιδιά σας.

Τα σύγχρονα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι αποτελούν μια εκπαιδευτική εμπειρία που συμβάλλει στη διαμόρφωση της συνείδησης των παιδιών και λειτουργούν σαν εργαλείο για την ανακάλυψη και κατανόηση του φυσικού και τεχνητού κόσμου.

Βρείτε το Μουσείο ή τον αρχαιολογικό χώρο που είναι κοντά σας, στην σελίδα του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού  https://odysseus.culture.gr/  

ή στο χάρτη των μουσείων https://odysseus.culture.gr/a/map/gmaps.jsp

___________________________________________________________________________

Το ξέρατε ότι μέχρι και τις αρχές του 18ου αιώνα, οπότε καθιερώθηκε η λειτουργία των μουσείων, για συγκεκριμένα κτήρια που στέγαζαν συλλογές αντικειμένων, μόνο η τάξη των αριστοκρατών είχε πρόσβαση σε εκθέσεις, που δεν ήταν πάρα ιδιωτικές συλλογές!

Δωρεάν είσοδος για τους πολύτεκνους σημαίνει ελεύθερη πρόσβαση σε χώρους μόνιμα αρχεία για το πώς έζησαν οι άνθρωποι και τι πέτυχαν σε έναν αλληλεξαρτώμενο κόσμο.

Μην ξεχνάμε πως ένα καλό μουσείο μπορεί να έχει μια θέση δίπλα στην οικογένεια και στο σχολείο στην εκπαίδευση των παιδιών μας, συμβάλλοντας στη καλή κατανόηση των θεμάτων του πολιτισμού, ο οποίος αποτελεί την ιστορία του ίδιου του ανθρώπινου είδους και της εξέλιξής του.

Μια οικογενειακή επίσκεψη θα βοηθάει πάντα τους νεότερους να κατανοήσουν το  πώς διαμόρφωσαν τα γεγονότα και οι πεποιθήσεις των ανθρώπων του παρελθόντος, την εμπειρία του παρόντος...

Κάποια μουσεία φροντίζουν ιδιαίτερα την ερμηνεία και τη μετάδοση του περιεχομένου των συλλογών τους.

Εκπαιδευτικά, ειδικού ή γενικού  ενδιαφέροντος, μπορεί κανείς να επιλέξει ποιό μουσείο θα επισκεφθεί με γνώμονα τη κοινωνική διάσταση της λειτουργίας του και την επικοινωνία που έχει με το κοινό της πόλης μας.