ΑΜΑΛΙΕΙΟΝ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΝ ΘΗΛΕΩΝ Φοιτητική Εστία, Δωρεάν διαμονή

2019-08-05 13:37

Αγαπητά μέλη,

Σας ενημερώνουμε ότι τo ΑΜΑΛΙΕΙΟΝ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΝ ΘΗΛΕΩΝ λειτουργεί ως Φοιτητική Εστία, παρέχοντας δωρεάν διαμονή οε δίκλινα δωμάτια, με ατομικό λουτρό, πρωινό και ένα γεύμα. Δέχεται σπουδάστριες (προπτυχιακές και μεταπτυχιακές), οι οποίες διακρίνονται για το ήθος και την επιμέλεια τους, είναι ορφανές (από δύο ή έναν γονέα), δεν έχουν οικονομική ευχέρεια, είναι μέλη πολυτέκνων οικογενειών ή οικογενειών που περιλαμβάνουν άτομα με ειδικές ανάγκες.

Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν εισαχθεί σε Ανώτατες, Ανώτερες, Τεχνικές και Επαγγελματικές Σχολές. Προτιμώνται φοιτήτριες που διαμένουν εκτός Αττικής.

Το ΑΜΑΛΙΕΙΟΝ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΝ ΘΗΛΕΩΝ ιδρύθηκε το έτος 1855 με σκοπό να περιθάλψει παιδιά που έμειναν ορφανά εξ' αιτίας της θανατηφόρου επιδημίας χολέρας που έπληξε τη χώρα, κυρίως δε την Αθήνα.

 Η ιδέα ανήκει στην Πριγκίπισσα Μαρία Γεωργίου Υψηλάντη, τέθηκε υπό την αιγίδα της Βασιλίσσης Αμαλίας και την οικονομική συνδρομή φιλάνθρωπων κυριών των Αθηνών και πολλών ευεργετών και δωρητών. Οι  οικότροφοί του ολοκλήρωναν τον κύκλο της Εκπαίδευσης και αποκτούσαν τα κατάλληλα μορφωτικά και πνευματικά προσόντα για την επαγγελματική τους αποκατάσταση και την ένταξη τους στην κοινωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες στο www.amalieion.gr στην ενότητα Οικοτροφείο-Σπουδαστικό Τμήμα, Κανονισμός Λειτουργίας. Δικαιολογητικά για αίτηση εισαγωγής.