Αιτήσεις προς ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ για καταβολή αναδρομικά περικοπών συντάξεων

2018-10-18 20:40

Αγαπητοί συνάδελφοι.
        Με τις υπ’αριθ. 2287-2090/2015 αποφάσεις του, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε παράνομες τις περικοπές επί των κύριων και επικουρικών συντάξεων, κρίνοντας αντισυνταγματικές τις σχετικές διατάξεις που τις επέβαλαν (άρθρο 6 παρ. 2 ν. 4051/2012 και άρθρο πρώτο παρ. 1Α υποπαρ.ΙΑ.5 περίπτ. 1 και υποπαρ.ΙΑ.6 περίπτ. 3 του ν. 4093/2012).
Εξάλλου, με τις ίδιες αποφάσεις κρίθηκε αντισυνταγματική και η κατάργηση των επιδομάτων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας.
Ήδη, πρόσφατα, η υπ’αριθ. 3037/2018 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσ/κης, σε συμμόρφωση με τις ανωτέρω αποφάσεις του ΣτΕ, δικαίωσε συνάδελφό μου συνταξιούχο και υποχρέωσε τον Φορέα σας να του επιστρέψει αναδρομικά όλα τα ποσά που είχε παρακρατήσει από τη σύνταξή του, εφαρμόζοντας τις ανωτέρω αποφάσεις του ΣτΕ που έκριναν αμετάκλητα αντισυνταγματικές και παράνομες τις σχετικές διατάξεις και αποτελούν πλέον Νομολογία.

 Μπορείτε να κάνετε αίτηση  προς ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ  για καταβολή αναδρομικά, από το έτος 2013 μέχρι και σήμερα, των  παρακρατηθέντων ποσών των συντάξεων, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που αμετάκλητα τις έκριναν αντισυνταγματικές και παράνομες.
Οι Αιτήσεις υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους στα γραφεία του αντίστοιχου φορέα.

 


Κατεβάστε την αίτηση σε μορφή DOC ή επισκεφτείτε τα γραφεία μας για να την παραλάβετε.

                    Αίτηση Προς ΕΦΚΑ                                Αίτηση προς ΕΤΕΑΕΠ