Νικολιτσα - Λίτσα Παπαδοπούλου

2014-05-01 13:27

 

Είμαι τέκνο πολύτεκνης οικογένειας και συμμετέχω στον συνδυασμό του Κώστα Χριστόπουλου «ΝΕΑ ΠΟΛΗ» στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, γιατί εκτίμησα ότι το πρόγραμμά του έχει στόχο η πόλη μας να αλλάξει πρόσωπο και να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους δημότες.

Εργάζομαι στον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών ( Ν.Π.Δ.Δ. ). Ως προϊσταμένη δε από τον Σεπτέμβριο του 1993 τόσο του Γραφείου Διοικήσεως όσο και του γραφείου Οικονομικού-Λογιστικού. Εργάστηκα στην Αντιπροσωπεία του ΤΣΑΥ Πατρών ( Ταμείο Συντάξεως και Αυτασφαλίσεως Υγειονομικών ) από 1 Ιουλίου 1981 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2004.

Είμαι μέλος (χωρίς αμοιβή) του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου Απροσάρμοστων Παίδων « Η ΜΕΡΙΜΝΑ » ( Ν.Π.Ι.Δ. ). Από τον Ιανουάριο του 2004 μέχρι Μάρτιο 2006 ήμουν Γενική Γραμματέας στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Είμαι  Γενική Γραμματέας (χωρίς αμοιβή) στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας ( Ν.Π.Ι.Δ. )του Παραρτήματος Πατρών από 1-1-2008.

Ήμουν μέλος (χωρίς αμοιβή) της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Υγείας του παραρτήματος Νοτιοδυτικής Ελλάδος και από το 1993 μέχρι 9/7/2013 και εκλεγόμουν στο Διοικητικό Συμβούλιο έχοντας την θέση του ταμία.

Συμμετείχα ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Υγείας -  Παράρτημα Νοτιοδυτικής Ελλάδος -  μαζί με άλλους συνδιοργανωτές στην 2η Πανελλαδική συνάντηση φορέων πρόληψης που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα με θέμα « Η ποιότητα στη ζωή μας, μοχλός για την πρόληψη των εξαρτησιογόνων ουσιών ».

Αποφοίτησα από το Δ΄ Λύκειο Θηλέων Πατρών. Στο διάστημα αυτό πρώτευσα μεταξύ των τελειόφοιτων σε μαθητικό διαγωνισμό με θέμα « Ο Απόστολος Ανδρέας και το προνόμιο και η ευθύνη να είναι τις πρωτόκλητος », όπου μου δόθηκε βραβείο από τον τότε Μητροπολίτη Πατρών.

Έχω κάνει μαθήματα Δακτυλογραφίας με επίδοση Λίαν Καλώς. Έχω παρακολουθήσει πρόγραμμα εκπαίδευσης Στελεχών Επιχειρήσεων και Οργανισμών στο τμήμα προγραμματισμός και εφαρμογές Η/Υ σε γλώσσα Basic από 24 Φεβρουαρίου έως 23 Απριλίου του 1986 στο ΕΛΚΕΠΑ – Παράρτημα Πάτρας. Μετά την εκπαίδευση άρχισε η απασχόλησή μου σε διάφορες λειτουργίες Η/Υ με προγράμματα της APPLE. Εδώ και 20 χρόνια απασχολούμαι και σε χειρισμό προγραμμάτων σε P.Cs  ( word, excel, access κ.λ.π. ). Παρακολούθησα επιτυχώς Πρόγραμμα Κατάρτισης με τίτλο « Έννοιες, εργαλεία και εφαρμογές του ηλεκτρονικού εμπορίου (κωδ.3) » στο πλαίσιο του Έργου « ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 6500 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ» συνολικής διάρκειας 250 ωρών θεωρίας στην Πάτρα από 5/3/2008 μέχρι 14/6/2008.

Παρακολούθησα το επιστημονικό Συνέδριο με Θέμα: « Η Υγεία στον 21ο αιώνα: νέες τάσεις και τεχνολογίες εξελίσσουν τη σχέση επαγγελματιών υγείας, νοσοκομείου & ασθενών » στις 21 Νοεμβρίου 2009 στην Πάτρα.

Το 1984 αποφοίτησα από την σχολή Εθελοντών Βοηθών Αδελφών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ( Ε.Ε.Σ. ) παραρτήματος Πατρών. Αφού απέκτησα το πτυχίο από τον Ε.Ε.Σ. άρχισα να προσφέρω εθελοντικά τις υπηρεσίες μου: α) στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ως Νοσηλεύτρια, β) στον τομέα Γεροντολογίας, γ) στους εράνους όπου έχω βραβευθεί και μου έχει αποδοθεί μετάλλιο για την προσφορά μου αυτή και δ) όπου αλλού το παράρτημα της Πάτρας με χρειάστηκε ( τιμητικά αγήματα, παρελάσεις, εργαζόμενη για την διεκπεραίωση διαφόρων υποθέσεων κ.λ.π. ).

 Έχω ξεπεράσει τις τέσσαρες χιλιάδες ( 4.000 )  ώρες εθελοντικής εργασίας, για τις υπηρεσίες μου αυτές έχω πάρει τις εξής προαγωγές: α) το Βαθμό της Εθελοντού Αδελφής, β) της Εθελοντού Αδελφής Α΄ Τάξεως, γ) της Εθελοντού προϊσταμένης Αδελφής Β΄ Τάξεως. Έχω σταλεί από τον Ε.Ε.Σ. – Παράρτημα Πατρών τέσσερες ( 4 ) φορές στην Γερμανία στον Ερυθρό Σταυρό Φρανκφούρτης σε προγράμματα ανταλλαγής εκπαιδευτικών – ενημερωτικών επισκέψεων μετά την αδελφοποίηση που έχει γίνει μεταξύ των τμημάτων των δύο παραρτημάτων Ερυθρού Σταυρού.

Το Καλοκαίρι του 1989 στην κατασκήνωση Ψαθοπύργου του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας του Υπουργείου Πολιτισμού βοήθησα εθελοντικά στην εξυπηρέτηση των στελεχών κατά τα « Ποσειδώνια 1989 » όπου μου δόθηκε Δίπλωμα επικουρικής επίδοσης.

Στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ( ΚΕ.Θ.Ε.Α. ) εκπαιδεύτηκα σε προγράμματα κοινωνικής επανένταξης και οικογενειακής θεραπείας.

Έχω εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης στο πρόγραμμα « ΣΑΟΥΡΟ – Ολοκληρωμένο πρόγραμμα; Κοινωνικής και Οικονομικής ένταξης τσιγγάνων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος » στην Κάτω Αχαΐα από 1 Οκτωβρίου 1999 έως 29 Ιανουαρίου 2000.

Έχω λάβει βραβείο  για την συμμετοχή μου στους Αγώνες Special Olympics που διεξήχθηκαν στην Αθήνα από 13 έως 19 Μαΐου 2007 και συμμετείχα ως αρχηγός της αποστολής του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου Απροσάρμοστων Παίδων « Η ΜΕΡΙΜΝΑ » ( Ν.Π.Ι.Δ. ).

Έχω Παρακολουθήσει:

1.       15 Εκπαιδευτικά Σεμινάρια συναισθηματικής νοημοσύνης και κοινωνικών δεξιοτήτων της Εταιρείας Αναλυτικής Εκπαίδευσης της Προσωπικότητας. Πάτρα 10/5/2007.

2.      Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών με θέμα: Γνωσιακές Ψυχοθεραπείες: Σύγχρονες τάσεις και προοπτικές. Πάτρα 2 – 4 Νοεμβρίου 2007.

3.      22η Αμφικτιονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών. Πάτρα 10 – 12 Οκτωβρίου 2008.

4.      Ιατροκοινωνική εκδήλωση με θέμα: Το πρόβλημα της Διανοητικής Καθυστέρησης στα παιδιά και τους εφήβους. Πάτρα 17/6/2009.

Έχω δημοσιεύσει άρθρα στις πιο κάτω εφημερίδες:

  1. Εφημερίδα ΔΙΨΩ με θέμα « Περπατάτε »,
  2. Εφημερίδα Γεγονότα με θέμα « Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης »,
  3. Εφημερίδα Αλλαγή « Ο Αγαπητός Ιατρός Άγιος Λουκάς ».

Έχω συμμετάσχει στην Οργανωτική επιτροπή:

  1. του Β΄ Πανελληνίου Συνεδρίου Αγωγής Υγείας το οποίο έγινε στην Πάτρα στις 28 & 29 Ιανουαρίου 1994.
  2. του Γ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου Αγωγής Υγείας το οποίο έγινε στην Πάτρα από 10 έως 12 Μαΐου 1996 .
  3. Ημερίδας με θέμα: « Κοινωνία και επιστήμη σε τροχιά σύγκρουσης » έγινε στην Πάτρα 22/10/1998.
  4. Ημερίδας με θέμα:  « Το ιατρικό απόρρητο, η έκταση της εφαρμογής του και τα νέα ηλεκτρονικά δεδομένα που το απειλούν », με ομιλητή τον τότε Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο το Σάββατο 20 Μαρτίου 1999 στην Πάτρα.
  5. Ημερίδας με θέμα:  « Αυτοκτονική συμπεριφορά – φαινομενολογία και αντιμετώπιση » στις 24/11/1999 στην Πάτρα.
  6. « Δημόσια – ατομική Υγεία και σύγχρονες κοινωνικές εξελίξεις » στις 15/11/2000 στην Πάτρα.
  7. Ημερίδας με θέμα: « Βιοηθική – Σύγχρονες απόψεις Γονιδιόγραμα – Κλωνοποίηση » στις 7/11/2001.
  8. Ημερίδας με θέμα: « Παχυσαρκία – Διαβήτης  »στις 12/11/2002 στην Πάτρα.
  9. Ημερίδας με θέμα: « Αλκοολισμός – Υπάρχει λύση; » Στις 4/11/2003 στην Πάτρα.
  10. Ημερίδας με θέμα: « Ευθανασία » στις 24/11/2004 στην Πάτρα.
  11. Ημερίδας με θέμα: « Βιοηθική και Γονιδιακή Θεραπεία »  στις 15/11/2006 στην Πάτρα.
  12. Ημερίδας με θέμα: «Βιοϊατρική Τεχνολογία Προοπτικές και Επιδράσεις στη ζωή του Ανθρώπου» στις 21-10-2007 στην Πάτρα.
  13. Ημερίδας με θέμα: «Παρουσίαση του έργου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα» στις 19 Οκτωβρίου 2008 στην Πάτρα.
  14. Ημερίδας με θέμα: «Doping» στις 17 Οκτωβρίου 2009 στην Πάτρα.

Έχω επίσης και τις σχετικές βεβαιώσεις για την συμμετοχή μου στις διοργανώσεις: Διημερίδων, Εκπαιδευτικών Συναντήσεων, Επιστημονικών Εκδηλώσεων, Ημερίδων,  Σεμιναρίων, Συμποσίων,  Συνεδρίων, WORKSHOPS στην Μοριακή Ιατρική. Γονιδιακή Θεραπεία.

Παρακολούθησα: Την ομιλία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄ στην Πάτρα 21 Οκτωβρίου 2000 με θέμα «  Ήθος και Παιδεία » και Την ημερίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: Εξουσία και Διακονία στη Ζωή της Εκκλησιάς στο Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας στις 10 Σεπτεμβρίου 2005

 

Μετά τιμής   Νικολίτσα – Λίτσα  Παπαδοπούλου