Ελεύθερος ο πολύτεκνος οφειλέτης του Δημοσίου. Θα ξεπληρώσει με κοινωνική εργασία τα 5.500 ευρώ

2012-08-01 23:35

Για χρέη προς το Δημόσιο, πιο συγκεκριμένα για χρέη προς το ΤΕΒΕ, είχε συλληφθεί άνεργος πατέρας επτά παιδιών. Τελικά θα προσφέρει κοινωφελή εργασία στο δήμο Ηρακλείου για να αποπληρώσει τα χρέη του

Ένας άνεργος πατέρας επτά παιδιών είχε συλληφθεί από άντρες της ασφάλειας στο Ηράκλειο για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους μόλις 5.000 ανδρών.
Όπως ήταν επόμενο, λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης που βιώνει ο άνεργος πατέρας ξεσήκωσε τόσο διαμαρτυρίες όσο και για βοήθεια - στήριξη.
Άμεσα ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης ήρθε σε επαφές τόσο με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη όσο και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βαγγέλη Σισαμάκη προκειμένου να βρεθεί λύση.
Τελικά, βρέθηκε η "χρυσή" τομή για τον άνεργο και Πρόεδρο της Ομάδας Αλληλεγγύης της Αγίας Αικατερίνης Μηνά Χατζηδάκη, ο οποίος θα προσφέρει κοινωφελή εργασία στον Δήμο Ηρακλείου, αποπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο το χρέος του προς το ΤΕΒΕ.
Το σχετικό αίτημα διαβιβάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο, το οποίο και έκανε δεκτό.
Έτσι, ο άνεργος αφέθηκε ελεύθερος και από τον ερχόμενο μήνα πιάνει δουλειά στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου.
Το χρέος του "μετατράπηκε" σε κοινωφελή εργασία, συνολικής διάρκειας 380 ωρών, με 4 ώρες καθημερινής εργασίας.
Εντούτοις, είναι γεγονός πως έχει ανοίξει μία κερκόπορτα για χιλιάδες πολίτες που χρωστούν μικρά χρηματικά ποσά στο Δημόσιο.
Πηγή και φωτογραφία: neakriti.gr

 http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eleytheros_o_poluteknos_ofeileths_toy_dhmosioy_tha_kseplhrwsei_me_koinwnikh_ergasia_ta_5_500_eyrw.1877280.html