Αναστασία Μανωλόπουλου – Νικολόπουλου

 

Η Αναστασία ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ – ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ γεννήθηκε στις 22 Μαΐου 1970 στην Πάτρα, και γονείς της είναι ο Ανδρέας και  η Νίκη Μανωλοπούλου. Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Νικολόπουλο με τον οποίο απέκτησαν τέσσερα  παιδιά, την Αφροδίτη, τον Γιάννη, τη Νίκη και τον Ανδρέα-Ευγένιο.

Μετά την αποφοίτησή της το 1988 από το Αρσάκειο Λύκειο Θηλέων Πατρών, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Southeastern College, ενώ ακολούθως πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΕΕΔΕ.

 Το 2001, μητέρα ήδη τριών παιδιών και επτά μηνών έγκυος στο τέταρτο, εισήχθη μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων στο τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο πήρε το πτυχίο της το 2006.

Ξεκινάει εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Οργάνωση και Διοίκηση Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Μονάδων, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Σήμερα πραγματοποιεί Μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Πατρών για το Master της στο Παιδαγωγικό Τμήμα, «Δια βίου Εκπαίδευση & Εκπαίδευση Ενηλίκων» του Πανεπιστημίου Πατρών.    Γνωρίζει Ισπανικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Από τον Ιούνιο του 1992 έως και σήμερα, εργάστηκε στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μεταξύ άλλων ως εκδότρια μιας εφημερίδας κι ενός περιοδικού και ιδιοκτήτρια μουσικού ραδιοφωνικού σταθμού. Είναι μέλος  της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, Ιδρυτικό Μέλος της Ένωσης Ιδιοκτητών και Τεχνικών Ραδιοφωνικών Σταθμών και Μέλος  της Federation of Associations of Periodical Publishers of the E.C 

Θεωρώντας ότι η ενασχόληση με τα κοινά αποτελεί χρέος του ενεργού πολίτη και προϋπόθεση για τη δημιουργία μιας ανοιχτής κοινωνίας των πολιτών, έχει αναπτύξει πλούσια δραστηριότητα στον τομέα της έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης, τόσο ως Αντιπρόεδρος της Ε.Ψ.ΥΕ.Π.ΕΑ, Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Νομού Αχαΐας,  καθώς και ως Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών & Περιχώρων, και ως μέλος του Ερυθρού Σταυρού  (Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας).

Παράλληλα, πιστεύοντας στην ευεργετική επίδραση της ενθάρρυνσης της τοπικής πολιτιστικής δραστηριότητας και της ανάληψης πρωτοβουλιών προς αυτήν την κατεύθυνση για την ανάδειξη της πολιτιστικής ιδιοπροσωπείας  της πόλης, υπήρξε Ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Πολιτισμικής Παρέμβασης Γυναικών Πάτρας, ενώ με την πεποίθηση της σημασίας που έχει η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας για την ανάπτυξη της περιοχής και την ευρύτερη δυνατή διάχυση της κοινωνικής ευημερίας στους κατοίκους της, υπήρξε Ιδρυτικό Μέλος και Γραμματέας του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών του Νομού Αχαΐας. 


Τον Οκτώβριο 2006 εξελέγη πρώτη σε σταυρούς προτίμησης Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Πατρέων.
Από το Μάρτιο 2009 είναι Πρόξενος επί τιμή της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων στην Πάτρα.

 

Πηγή: Ιστοσελίδα Δήμου Πατρέων e-patras.gr 14-Oκτ. 2012